Първата настолна игра в България - WWF WheelVille

131.88 лв.

+ Безплатна доставка до офис на Еконт!

Арт. №: FS6611040091
В Наличност

Настолната игра WheelVille е първата настолна игра на WWF в България!

В китното малко село WheelVille няколко световноизвестни предприемачи (вие, играчите) виждат огромен потенциал за развитие на бизнес. Природните ресурси изобилстват, а хората са работливи и имат нужда от промяна. Макар и изобилни, ресурсите са изчерпаеми, но вие сте опитни предприемачи и знаете добре как да постигнете желания баланс между икономическо развитие и запазване на природата. Устойчивото използване на ресурси е ключът към развиването на успешен бизнес. Задачата става още по-сложна, тъй като всички предприемачи в селото се борят за едни и същи ресурси. Докато битката между инвеститорите се задълбочава, местните жители са готови да работят за своя икономически просперитет. WWF България разработи настолната игра, която да ни напомня колко много и безценни ресурси ни дава природата. Но и да ни предизвика да се грижим за тях, така че да ги има и за следващите поколения. Играта се отнася до теми от сферата на кръговата икономика и устойчивото развитие на селските райони по един особено достъпен и забавен начин.
WheelVille е за тези, за които зеленият начин е единственият начин.

В кутията ще откриете следното съдържание:
- 4 на брой шестоъгълници (махали)
- 16 карти „Природни дадености“
- 22 Карти „Бизнес“
- 16 Карти „Иновация“
- 60 х Природни ресурси – 4 вида (вода, дървесина, почва и скала)
- 1 х Мегдан
- 50 x Точки „Иновация“
- 1 х Карта за „Репутация на бизнеса“
- 26 х Фигурки работници (6 х 4 цвята и 2 бели фигурки)
- 13 х Фигурки „Бизнес“ (3 х 4 цвята и 1 бяла фигурка)
- 1 х Зар
- 1 х Фигурка „Панда“
- Пари
- 1 х Тесте с листове за смятане на точките

Целта на играта е да бъдат развити бизнеси, като същевременно природните ресурси се използват устойчиво. Играчите се стремят да имат спечелени възможно най-много точки „Победа“. Тези точки се печелят чрез натрупване на финансов капитал, опазване на природните ресурси, развиване на иновации и добра репутация на бизнеса.
Кратки правила за изиграване на ход: След фазата „Изграждане на игралното поле“, играчите започват да се въртят по часовниковата стрелка, като всеки кръг нов играч започва пръв. Първият играч се обозначава с фигурката „Панда“. Със започването на хода на играча той връща всички работници, с които е извършвал действие тип „Движение на работник“ предишния ход, в центъра на съответната махала, на „Полето за почивка“. При връщането на работниците на мястото за почивка, се изпълняват и съответните ефекти от престоя на работника. Играчът продължава своя ход, като има право да извърши максимум 4 действия в рамките на хода си. Видовете действия, които могат да бъдат извършени са следните:
- Закупуване на карта (1 действие) – закупуване на карта „Бизнес“ или „Иновация“
- Поставяне на карта (1 действие) – поставяне на карта „Бизнес“ или „Иновация“
- Движение на работник (1 действие) – движение на работник върху а) собствена карта „Бизнес“; б) чужда карта „Бизнес“; в) Център за иновации; г) карта „Природна забележителност“
- Пътуване – преместване на работник от „Мегдана“ в махала по избор или обратно.

Искаш да пазаруваш още по-изгодно?

1 БОНУС ТОЧКА = 1 ЛЕВ ОТСТЪПКА

Имаш продукта или си го използвал?
Оцени го и вземи бонус!
Добави ревю на продукта

За да добавиш ревю, трябва да влезеш в твоя акаунт.

Първата настолна игра в България - WWF WheelVille

131.88 лв.