Детска математическа игра за събиране и изваждане tri-FACTa

69.90 лв.

Арт. №: GULER3038
В Наличност

Детска математическа игра за събиране и изваждане tri-FACTa. С нея ще затвърдете знанията за смятане! Играта изгражда умения за работа с факти, като подпомага съставянето на уравнения и решаването на задачи. Тя е подходяща за деца на възраст от 6 до 10 години, като е предназначена за използване от 2-4 играчи.

Децата играят с карти, за да създадат триъгълници с истински факти, преди да завъртят таблото за следващия играч. Познатият триъгълник от семейството на фактите осигурява визуална подсказка, докато затвърждава уменията за събиране и изваждане. Фактологичното семейство всъщност представлява група от четири математически факта, които се получават от връзките между трите числа в триъгълника на фактите. Ето един пример:

3 + 4 = 7
4 + 3 = 7
7 - 3 = 4
7 - 4 = 3

Детска математическа игра за събиране и изваждане tri-FACTa включва:
* 100 карти с числа
* Триъгълна настолна игра
* Четири пластмасови табла
* Дълга игрална дъска с размери 25 см


КАК ДА ИГРАЕМ:
Разпределете номерираните карти за игра, а след това, използвайки познатата триъгълна дъска като визуална подсказка, попълнете липсващите места, за да завършите семейството на фактите. Бъдете първият играч, който ще изиграе всичките си карти, и извикайте ”tri-FACTa”!

За да започнете:
Играчът, който успее да състави триъгълник от три карти, започва. Ако повече от един играч може да направи триъгълник от факти, играта започва играчът с най-голяма сума. Докато играта продължава надясно, поставяйте нови карти върху съществуващите карти на дъската. Не забравяйте да обърнете дъската с лице към следващия играч!
За да играете:

За да вземете ход, трябва да изиграете две или три от картите си, за да създадете истински триъгълник от факти. Не забравяйте да мислите за събиране и изваждане - числата в триъгълника показват и двете действия.
Ако не можете да вземете ход, изберете една карта от купчината и я добавете към вашата табла. Ако можете да вземете ред сега, давайте! Ако не - запазете картата. Играта продължава за следващия участник.
Ако направите неправилен триъгълник с факти, вземете картите си обратно. Сега е ред на следващия играч.
Wild Cards: Ако ви се падне ”дива карта”, можете да я изиграете като всяко число до 20. Кажете стойността на картата на глас, когато я играете. Стойността на тази карта не се променя.
За да спечелите, трябва да бъдете първия играч, изиграл всичките си карти. Тогава вече може да извикате ”tri-FACTa”.

Възраст: 5+ години

Искаш да пазаруваш още по-изгодно?

1 БОНУС ТОЧКА = 1 ЛЕВ ОТСТЪПКА

Имаш продукта или си го използвал?
Оцени го и вземи бонус!
Добави ревю на продукта

За да добавиш ревю, трябва да влезеш в твоя акаунт.

Детска математическа игра за събиране и изваждане tri-FACTa

69.90 лв.