Как да изберем ученическа раница? Съветите на експерт Молив!

Как да изберем ученическа раница?…

Дата: 16.07.2014

Сподели:

Какво е важно да знаем, когато избираме ученическа раница? Един чудесен въпрос, който си задаваме почти всяка учебна година.

Разбира се, има един единствен на света експерт, на който се доверяваме винаги, когато се изправим пред подобни въпроси и това е нашият Молив! Ето и какво съветва той:

Преди покупка е важно да знаете няколко основни неща!
 

  • Как ще носим нашата нова ученическа раница или чанта? 


- Ученическата раница може да се носи както през едното рамо - тип пощальонска чанта, така и стандартно на двете ни рамене. При първия вид, получавате добра достъпност до чантата и можете да я използвате лесно в движение, без да се налага да я сваляте. От друга страна, носейки Вашата ученическа раница, на двете си рамене, получавате повече комфорт и пропорционално разпределение на нейната тежест, върху тялото.
 

  • На какви материали да се спрем, когато избираме нова ученическа раница?

- Не подценявайте тази част в избора от избора! Причините са няколко и все в полза на изкуствените материи, използвани на пазара. Издържливи са на употреба, лесно се почистват и перат.
При кожените раници и чанти, имате далеч по-голям ангажимент с опазването им чисти и в добър външен вид. Допълнително предимство е и лекотата на изкуствените материи и водонепромокаемостта, която някои от тях предлагат.
 

  • Има ли значение броят на отделенията и джобовете? 

- В зависимост от нуждите на ученика, е добре да се огледате и за максимално функционално решение. "Колкото повече - толкова повече!" е добре казано от Алън Милн и героя му Мечо Пух, но имайте предивд следното:
- Това увеличава естетствената тежест на раницата;
- Това ще се отрази на нейната цена;
- Рискувате някое от отделенията или джобовете да останат неизползваеми, а това да повлияе на пропорционалното разпределение на багажа в нея.

Ето защо е ВАЖНО, да изберете ученическа раница точно спрямо Вашите нужди, като Моливът препоръчва раницата да има поне 2 прегради за учебници и терадки и 3 отделни джоба за аксесоари и несесери.
 

  • Задължително ли е да купим ученическа раница с анатомичен гръб?

- Няма нищо задължително, но е ПОВЕЧЕ от желателно! Ако инвестирате в раница с анатомичен гръб, получавате ред предимства - това са раници, създадени специално спрямо извивките на гърба и със сигурност предоставят повече комфорт, при носене. Според Молива, инвестицията си струва, независимо, че не е бюджетно решение. Ако имате възможност, направете този избор!

Още много и други съвети, очаквайте в официалната Facebook страница на Moliv.bg. Не забравяйте, че можете да се обърнете към нас за всякакъв съвет или препоръка. До следващия път, с експертните съвети на г-н Молив! :-)


 


Още новини

Как да изберем подарък

Как да изберем подарък

Целта на тази статия е не да дава натрапчиви съвети какъв ТОЧНО подарък да закупите на дете, това е лично усещане. По-скоро ще се опитаме да дадем съвети как да избегнете грешки и конфузни ситуации.