Дървени играчки

Дървени играчки за деца

Филтър:

Сортиране:

Филтър / Сортиране


Дървени играчки за деца, произведени от екологични материали, здрави и красиви, те са изключително подходящи за подарък. Съобразени с възрастта на децата, с този избор няма как да сгрешите, тъй като са напълно безопасни за детското здраве. Те са характерни с множество полезни качества, като ще ви запознаем накратко с някои от най-съществените.

 

На първо място, една от чертите, която ги прави предпочитан избор сред родителите, е това, че те спомагат за когнитивното, физическото и социалното развитие на детето. Изключително благоприятно е въздействието на такива играчки тип дървен пъзел или конструктор, в които детето само трябва да „открие“ начина на игра с тях. Това предразполага към проява на креативност и насърчава детето да използва богатото си въображение. С ярките си багри и разнообразни форми, те разкриват добри образователни възможности, като им помагат за разпознаването на различни фигури и развиват цветовото усещане.

 

Обикновено идеята зад този тип играчки за най-малките е добре обмислена до последния детайл. Например дъските за рязане на различни плодове всъщност подобряват координацията око-ръка, което е от значение в периода на развитие и сетивните възприятия на мъниците. Играта с дървени кубчета и мозайки развива фината моторика при най-малките. Друго тяхно предимство е, че поставят основи, върху които след време детето ще надгражда своите математически умения и логическо мислене.

 

Коя обаче е най-привлекателната им характеристика? Те са изключително здрави, за разлика от пластмасови варианти, дървените могат да бъдат хвърляни, ритани и това по никакъв начин няма да наруши тяхната цялост. Факт е, че могат да се предават дори между поколенията, благодарение на своята устойчивост.

 

Подарете играчка от дърво на любимото хлапе - за безкрайни игри и часове занимания. Търкалящи играчки и такива за бутане, пъзели, мозайки, дървени конструктори, кубчета, печати, игри и образователни играчки от дърво, както и още куп други идеи за един качествен подарък!


×